Από το Blogger.
RSS

Modeling chocolate creations



Biscuit Vanilla with creme patisserie and mousse au chocolat.. 
(The decoration is made of chocolate modeling paste )



Την συνταγή αλλά και αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία του Biscuit Βανίλιας θα την βρείτε εδώ

Την συνταγή για την Βάση της Τάρτας μπορείτε να την βρείτε εδώ

Όπως ακόμα αναλυτικές πληροφορίες για την μους λευκής σοκολάτας θα βρείτε εδώ

Τις αντίστοιχες εκτελέσεις θα τις βρείτε στα παραπάνω links ενώ ο  τρόπος στησίματος σε μορφή τούρτας είναι παρόμοιος με εκείνον αυτής εδώ της δημοσίευσης.http://perizaxaroplastikhs.blogspot.gr/2014/05/biscuit-vanilla-with-white-chocolate.html 


Πιο αναλυτικά.. 

Αφού ετοιμάσουμε το μπισκουί βανίλιας σύμφωνα με τις αντίστοιχες οδηγίες βάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 22-24 εκ και το ψήνουμε για 10-12 λεπτά , το αφήνουμε να κρυώσει και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα..

Αφού έχει παγώσει η κρέμα πατισερί την ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα σύρμα ίσα ίσα για να την αφρατέψουμε.. Έπειτα την τοποθετούμε σε μια σακούλα κορνέ και γαρνίρουμε την τουρτα μας (πάνω από το μπισκουί βανίλιας) Τοποθετούμε το τσέρκι μας για 20' λεπτα στην κατάψυξη και συνεχίζουμε.... Αφού το κάνουμε και αυτό.. ήρθε η ώρα να τελειώσουμε το μοντάρισμα με την μους λευκής σοκολάτας.. Την αφρατεύουμε με ένα σύρμα για λίγο , την τοποθετούμε σε μια σακούλα κορνέ και γαρνίρουμε πάνω από την κρεμά πατισερι και τοποθετούμε το τσέρκι μας για 3-4 ώρες στην κατάψυξη μέχρι να σφίξουν οι κρέμες μας. Αφού σφίξουν, βγάζουμε το τσέρκι από την κατάψυξη, το ζεσταίνουμε περιμετρικά με ένα φλόγιστρο και το ξεφορμάρουμε..

Και κάπου εδώ είμαστε έτοιμοι για την διακόσμηση.. Στην τούρτα της παραπάνω φωτογραφίας έχω χρησιμοποιήσει πλαστική σοκολάτα.. (η αλλιώς modeling chocolate paste )... 


Προς το παρόν ...μπορείτε να την αγοράσετε έτοιμη από κάποιον προμηθευτή πρώτων υλών... Με την πρώτη ευκαιρία  όμως θα ακολουθήσει σχετική ανάρτηση με αναλυτικές πληροφορίες για το υλικό αυτό,  συνταγή και διαδικασία βήμα βήμα.. 

Να περνάτε ομορφα...και καλές γλυκιές δημιουργίες

 
.. 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου