Από το Blogger.
RSS

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο σεμινάριο υψηλής ζαχαροπλαστικής με θέμα την σοκολάτα που πραγματοποιήθηκε από τον pastry chef Χρήστο Βέργαδο στις 26&27 Μαΐου στο Ηράκλειο Κρήτης στον χώρο σεμιναρίων του Cake and Bake stories στα Δειλινά..




Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο  σεμινάριο υψηλής ζαχαροπλαστικής με θέμα την σοκολάτα που πραγματοποιήθηκε από τον pastry chef Χρήστο Βέργαδο στις 26&27 Μαΐου στο Ηράκλειο Κρήτης στον χώρο σεμιναρίων του Cake and Bake stories στα Δειλινά..



Ο Pastry Chef Χρήστος Βέργαδος, καθηγητής επι 9 χρόνια στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ,
γνωστός ως Maitre της «Εικαστικής Ζαχαροπλαστικής», », με σπουδές στην Ελλάδα και στη Γαλλία στο E.N.S.P E. δίπλα στους κορυφαίους pastry chefs Y.Thuries και A. Ducasse, που στο παρελθόν ανέλαβε pastry chef στο βραβευμένο με ένα αστέρι “Michelin” εστιατόριο του François Gagnaire στη νότια Γαλλία,
δημιουργός του, Sweet Fashion Show, μιας φαντασμαγορικής επίδειξης όπου η ζαχαροπλαστική συναντά την υψηλή ραπτική που διοργανώθηκε σε Ελλάδα και Καναδά,
με πολλές εμφανίσεις στο ενεργητικό του σε τηλεοπτικά δίκτυα σε Ελλάδα και Εξωτερικό
συνεργάτης του περιοδικού γαστρονομίας της εφημερίδας «΄Εθνος»,
μας μύησε στα μυστικά του πιο αγαπημένου υλικού, - την σοκολάτα.


Στα πλαίσια του σεμιναρίου αυτού ο γνωστός pastry chef μας παρουσίασε 

* Όλες τις τεχνικές στρωσίματος της σοκολάτας
*Κατασκευές σοκολάτας για σύνθεση εντυπωσιακών γλυπτών 

*Τηγανητά σοκολατάκια


*Τρούφες σοκολάτας με ρούμι



*Στήσιμο και διακόσμηση επιδορπίων.

*Τούρτα σοκολάτας-Μέντας



*Τάρτα καραμέλας σοκολάτας




















*Πανακότα Λευκής σοκολάτας



*Πλαστική σοκολάτα (Modeling chocolate paste) 
*Αλλά και πολλές ακόμα τεχνικές..


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου