Από το Blogger.
RSS

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΊΑ ΟΛΟΚΛΗΡΏΘΗΚΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΆΡΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ''ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ VILLAGE PARK''




Με επιτυχία τελείωσε και το σεμινάριο ζαχαροπλαστικης της A κατασκηνωτικης περιόδου 2014 που πραγματοποιηθηκε τo Σάββατο 28/6/14 στις εγκαταστασεις των παιδικων κατασκηνωσεων ''ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ VILLAGE PARK''. 



Στα πλαίσια του σεμιναρίου αυτού τα παιδιά έμαθαν πως φτιάχνονται τα μπισκότα,πως χρωματίζουμε την ζαχαροπαστα και πως τα διακοσμούμε. Ένα ξεχωριστό απόγευμα διασκέδασε τα παιδιά για άλλη μια φορά στις κατασκηνωσεις ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ VILLAGE PARK κατα την Α' ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ μέσα στα πλαίσια του προγράμματος αυτού και τους προσέφερε την ευκαιρία με πολύ αγάπη και μεράκι να φτιάξουν μόνα τους τα μπισκότα τα οποία στην συνέχεια τα προσφέραμε ως κέρασμα στους γονείς στο επισκεπτήριο την Κυριακή 29/6/2014.



Ακολουθει η συνταγη μπισκοτων

Μια υπεροχη συνταγη που θα την λατρεψεται..ηρθε στα χερια μου απο το μηνιαιο περιοδικο Γλυκα μυστικα και απο τοτε την εχω τιμησει ιδιαιτερα.. μια συνταγη της κυριας Λαμπρινου ..πραγματικα υπεροχη..



Υλικα για 30-40 τεμαχια





250 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό 82% λιπαρά, µαλακωµένο
200 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό µεγάλου µεγέθους (60 γρ.) 
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
5 γρ. αλάτι 
10 γρ. µπέικιν πάουντερ 
5ml εσάνς βανίλιας


Διαδικασια


Φτιάξτε τα µπισκότα. Βάλτε το βούτυρο µε τη ζάχαρη άχνη στον κάδο του µίξερ και χτυπήστε τα µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) µέχρι να γίνει αφράτη κρέµα. Προσθέστε το αυγό και συνεχίστε το χτύπηµα µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Χαµηλώστε ταχύτητα και προσθέστε τµηµατικά το αλεύρι µαζί µε το αλάτι και το µπέικιν πάουντερ. Προσθέστε την εσάνς βανίλιας και συνεχίστε σε µέτρια ταχύτητα µέχρι να γίνει µια µαλακή ζύµη. Αφήστε τη 5΄ να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Απλώστε µια λαδόκολλα στον πάγκο σας και πασπαλίστε τη µε λίγο αλεύρι. Βάλτε ένα µέρος της ζύµης επάνω, απλώστε το λίγο µε τα χέρια, τοποθετήστε επάνω της άλλη λαδόκολλα και ανοίξτε µε τον πλάστη τη ζύµη σε πάχος 3-4 χιλ. Κόψτε τη ζύµη σε στρογγυλά κοµµάτια µε κουπ πατ διαµέτρου 6 εκ. και µε µια σπάτουλα µοιράστε τα σε δύο ταψιά στρωµένα µε λαδόκολλα. Ψήστε τα σε προθερµασµένο φούρνο στους 160 °C για 8΄-10΄ στη µεσαία σχάρα. Δεν θα πάρουν χρώµα, απλώς θα χρυσίσουν ελάχιστα στις άκρες. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς για 1 ώρα.




Ακολουθεί ένα σύντομο slide show φωτογραφιών ...
για να μπείτε και εσείς σε ρυθμούς Κατασκήνωσης...






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου