Από το Blogger.
RSS

Caramel and Chocolate Tart..


Caramel and Chocolate Tart..





Ένας καταπληκτικος γευστικός συνδυασμός που θα σας ξετρελάνει...


Υλικά για την Pate sucre Vanillia:

500 γρ Αλεύρι
200 γρ Βούτυρο
260 γρ ζάχαρη άχνη
120 γρ αυγό
1 stick Βανιλιας Μαδαγασκάρης

Εκτέλεση για την Pate sucre Vanillia:

δουλεύουμε στο χέρι το βούτυρο με την ζάχαρη. Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά προσθέτουμε τα αυγά σταδιακά (σε δυο δόσεις) και έπειτα το αλεύρι με την βανίλια. Ανακατεύουμε ελαφριά με αργές κινήσεις (όσο το δυνατόν λιγότερο). 

Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη την τοποθετούμε σε διάφανη μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να ξεκουραστεί. 

Tips για τις Ζύμες:

Η ξεκούραση στις ζύμες είναι απαραίτητη καθώς Αν την ψήσουμε αμέσως η τελευταία αίσθηση και οσμή που θα έχουμε στο τελικό προϊόν θα είναι το τελευταίο συστατικό που προσθέσαμε στο μείγμα. Η ζύμη μπαίνοντας στο ψυγείο ''ξεκουράζετε'' και ομογενοποιούνται τα υλικά σχηματίζοντας έτσι μια ενιαία και ομοιόμορφη μάζα αποφεύγοντας τυχόν οσμές.. 

Αφού έχει ξεκουραστεί η ζύμη μας είμαστε έτοιμοι να την βάλουμε στα φορμακια της

την ανοίγουμε λοιπόν με την βοήθεια ενός πλάστη ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες και κόβουμε σε στρόγγυλο σχήμα με την βοήθεια των κουπ-πατ μας. Φροντίζουμε το μέγεθος που θα επιλέξουμε να είναι μεγαλύτερο από το μέγεθος που έχει το αλουμινένιο φορμάκι για το ταρτάκι μας έτσι ώστε στην συνέχεια να μπει και να τοποθετηθεί η ζύμη ομοιόμορφα ..

Στην συνέχεια τοποθετούμε τα στογγυλά κομμάτια ζύμης μέσα στο φορμάκι και με κυκλικές περιστρεφόμενες κινήσεις απλώνουμε ομοιόμορφα την ζύμη στα τοιχώματα του. και να την ψήσουμε στους 170 βαθμούς για 23-25 λεπτά..

Η παρακάτω φωτογραφία ίσως σας βοηθήσει ..



(Οι θερμοκρασίες της παραπάνω φωτογραφίας διαφέρουν διότι είναι απο άλλη συνταγή για ζύμη τάρτας την οποία σας την είχα δώσει παλιότερα και μπορείτε να την βρείτε εδώ - http://perizaxaroplastikhs.blogspot.gr/2014/04/pate-sable-vanilla.html )




Για την γέμιση Καραμέλας:

300 γρ ζάχαρη
30 γρ βούτυρο
300 γρ κρέμα Γάλακτος
2 Κουταλιές Νερό

Εκτέλεση για την γέμιση Καραμέλας :

Σε μια κατσαρόλα η ένα τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε την ζάχαρη με το νερο μέχρι να λιώσει και να πάρει Χρώμα. Έπειτα την κατεβάζουμε την φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος 

Tips για το στάδιο αυτό;

Tip 1 *** Προσοχή να μην καούμε ... Μόλις προσθέσουμε την κρέμα γάλακτος η καραμέλα μας θα αρχίσει να βράζει πολύ έντονα και δυνατά, για αυτό καλό είναι να την προσθέσουμε σταδιακά και οχι ολόκληρη διότι υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί επάνω μας.. 

Tip 2 : Θα πρότεινα να ζεσταίνουμε ελαφρά την κρέμα γάλακτος πριν την προσθέσουμε στην καραμέλα ετσι ώστε να μην την σοκάρουμε με την θερμοκρασία που εχει η κρέμα γάλακτος όταν είναι στο ψυγείο μας. 

Μόλις προσθέσουμε την κρέμα γάλακτος επιστρέφουμε την κατσαρόλα μας στο μάτι και ανακατεύουμε καλά για να λιώσουν τυχόν κομμάτια ζάχαρης Αποσύρουμε παλι από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε έως ότου λιώσει ομοιόμορφα..Τοποθετούμε με την βοήθεια μιας κουτάλας την καραμέλα στον πάτο των ταρτών που ψήσαμε προηγουμένως -οι οποίες θα πρέπει να εχουν κρυώσει όμως πολύ πολυ καλά πριν προσθέσουμε την καραμέλα σε αυτές.. και τις βάζουμε στο ψυγείο να κρυώνουν έως ότου ετοιμάσουμε και την σοκολάτα μας.. 

Είμαστε μια ανάσα πριν από το τέλος..




Για την γέμιση (γκανάζ ) σοκολάτας

360 γρ σοκολάτα 
300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Εκτέλεση για την γκανάζ σοκολάτας

Σε ένα μπολ τεμαχίζουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια ενω παράλληλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις η κρέμα γάλακτος ζεσταθεί την προσθέτουμε στην σοκολάτα σε δυο-τρεις δόσεις και με μια μαριζ ανακατεύουμε με κυκλικές, απαλές κινήσεις την σοκολάτα εως ότου λιώσει.. προσθέτουμε και τα υπόλοιπα μέρη κρέμας γάλακτος και συνεχίζουμε κατ' αντίστοιχο τροπο μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη λεία και γυαλιστερή γκανάζ. 

*( Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουμε να μας λιωσει μόνο με την ζεστη κρέμα γάλακτος αφου έχουμε προσθέσει και τα τρια μέρη την τοποθετούμε για λιγο στο microwave και συνεχίζουμε το ανακάτεμα) 

Τοποθετούμε την γκανάζ πάνω απο την καραμέλα που προηγουμένως είχαμε σερβίρει στις τάρτες και τις ξανά βάζουμε στο ψυγείο έως ότου σταθεροποιηθει .. Έπειτα είναι έτοιμη για διακόσμηση....και γιια κατανάλωση.. ;) 

Εύχομαι επιτυχία και πολλές καλές γλυκιές δημιουργίες ....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου