Από το Blogger.
RSS

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με σάλτσα Σοκολάτας Stevia


Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με σάλτσα Σοκολάτας Stevia

Συνταγή για 10 μερίδες 
Υλικά για Σιμιγδαλένιο Χαλβά 

120γρ.ηλιέλαιο 
100γρ.σιμιγδάλι χοντρό 
100γρ.σ ιμιγδάλι ψιλό 
28γρ stevia .
850γρ. νερό 
5τμχ. ξύλο κανέλας 

Παρασκευή 

Για να παρασκευάσουμε το σιρόπι, βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη stevia και τα ξύλα κανέλας. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει το ηλιέλαιο, προσθέτουμε το ψιλό και το χοντρό σιμιγδάλι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνέχεια έως ότου καβουρδιστεί. Αφού καβουρδιστεί το σιμιγδάλι, προσθέτουμε σταδιακά, χρησιμοποιώντας μια βαθιά κουτάλα, το σιρόπι που έχουμε ήδη ετοιμάσει. Αφού προσθέσουμε όλο το σιρόπι, αδειάζουμε το χαλβά σε φόρμα της αρεσκείας μας και τον αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος να κρυώσει. Όταν κρυώσει, τον ξεφορμάρουμε, τον περιχύνουμε με τη σάλτσα σοκολάτας που έχουμε ήδη ετοιμάσει και σερβίρουμε

Υλικά για Σάλτσα Σοκολάτας

225γρ. κρέμα γάλακτος 
125γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη Valrhona 

Παρασκευή 

• Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων
• Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα σε 2 δόσεις, ανακατεύοντας με σπάτουλα

Χρήσιμες Συμβουλές

Για να καταλάβουμε ότι έχει καβουρδιστεί σωστά το σιμιγδάλι, πρέπει να έχει αποκτήσει σκούρο καφέ χρώμα

Μπορούμε να προσθέσουμε οποιοδήποτε ψιλοκομμένο ξηρό καρπό ή ξηρό φρούτο επιθυμούμε (περίπου 120γρ. για αυτή τη συνταγή)

Εάν δεν καταναλώσουμε την ίδια ημέρα το χαλβά, για την καλύτερη διατήρησή του, θα πρέπει να τον τυλίξουμε με μεμβράνη

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου