Από το Blogger.
RSS

Λαχταριστά Εκλεράκια και Γαλλικό Paris Brest με cremeux Φραμπουάζ και μούς Λευκής Καραμελωμένης Σοκολάτας. ( Dulcey - Valrhona)



Λαχταριστά Εκλεράκια και Γαλλικό Paris Brest με cremeux Φραμπουάζ και μούς Λευκής Καραμελωμένης Σοκολάτας. ( Dulcey - Valrhona) 




  • Καθώς ακόμα σε παλιότερο post μας θα βρείτε και την συνταγή για το cremeux Framboise : Συνταγή για το cremeux Φραμπουάζ   (ετοιμάστε το και αφήστε το στο ψυγείο να παγώσει για 6-8 ώρες) 

  • Γαλλική Κρούστα για τα σουδάκια και τα εκλέρ: 


H αλήθεια είναι ότι έψαχνα αρκετό καιρό μέχρι να ανακαλύψω πως γίνονται έτσι τα εκλέρ και τα σουδάκια με την κρούστα αυτή... Φυσικά δεν ήταν στο χέρι τους και τα ανακάλυψα.. οπότε ήθελα πολύ να την μοιραστώ μαζί σας.. Πάμε να την δούμε όμως ? 

Υλικά για την Κρούστα.:

150 γρ Βούτυρο 82%
150 γρ καστανή ζάχαρη
200 γρ αλεύρι Μαλακό

Εκτέλεση : 

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μίξερ με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματιστεί μια ζύμη
Ανοίγουμε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες την ζύμη μας σε φύλλο όσο πιο λεπτή γίνεται και την τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει.. 
 Επειτα κοβω την ζυμη Με ένα κουπ-πατ στο μέγεθος των σου..η με ένα μαχαίρι παραλληλόγραμμα κομμάτια για τα Εκλερ και αφού τα ξανά παγώσουμε τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε πάνω από την ζύμη των σου που έχουμε κόψει προηγουμένως και τα ψήνουμε σύμφωνα με τις αντίστοιχες οδηγίες που θα βρείτε στην συνταγή για τα σου.. 





CREMEUX DULCEY 32%    

 

330 γρ κρέμα ANGLAISE (την συνταγη για την κρεμα anglaise θα την βρειτε εδώ )

420 γρ σοκολατα DULCEY 32%

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αφού ετοιμάσετε την κρέμα anglaise ζυγίζετε  την επιθυμητή ποσότητα και στην συνέχεια κάνετε  γαλακτωματοποίηση με την σοκολάτα
 Τοποθετείται  το κρεμε στο ψυγείο να σφίξει για 8-10 ωρες. με μεμβράνη να εφάπτεται ( τους λογούς τους έχουμε εξηγήσει σε παλιότερα ποστ) και στην συννεχεια το χρησιμοποιουμε με τον παρακάτω τρόπο  


Συναρμολόγηση :

Αφού ψησετε τα εκλερ τα τοποθετειται  πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά και έπειτα τα κόβετε στην μέση με ενα πριονωτό μαχαίρι..

Σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικης τοποθετείτε το κρεμε φραμπουάζ με οδοντωτό κορνε και γεμίζετε τα εκλερ με μια στρώση κρέμας . Με τον ίδιο τρόπο τοποθετείται απο πάνω αλλη μια στρωση απο το cremeux Dulcey και κλείνετε από πάνω με το καπάκι του εκλερ.. 

Το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και οτι άλλο επιθυμείτε..και ετοιμαστείτε να απογειώσετε τον ουρανίσκο σας. 


* Η σοκολάτα Dulcey είναι μια ποικιλία σοκολάτας της εταιρίας Valrhona και μπορείτε να την προμηθευτειτε απο γνωστά μαγαζιά στο κέντρο της αγοράς η στα καταστήματα του κ.Στέλιου Παρλιάρου..Πιστέψτε με αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.. 





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου