Από το Blogger.
RSS

Τρούφες Μαστίχα..



Τρούφες Μαστίχα.. 




Εύκολη , γρήγορη , νόστιμη και οικονομική...Χρειαζόσαστε να πω κάτι άλλο για να σας πείσω..? 

Υλικά.

500 γρ σοκολάτα υγείας λιωμένη ( τουλάχιστον 56% κακαóμαζας)
100 γρ κρέμα γάλακτος 35 %
90 γρ γλυκόζη 

120 γρ βούτυρο 82 % λιπαρά μαλακωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου) 
125 γρ μαστιχέλαιο

Εκτέλεση

Λιώνουμε την σοκολάτα. 
Παράλληλα τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος την γλυκόζη και την μαστίχα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. 
Προσθέτουμε τα υγρά στοιχειά στην σοκολάτα σε 2-3 δόσεις ανακατευοντας με κυκλικές κινήσεις στον κέντρο.
Αφού προσθέσουμε όλα τα υγρά στοιχειά μας ανακατεύουμε έως ότου το μείγμα μας κατέβει στους 40-45 βαθμούς και έπειτα προσθέτουμε το βούτυρο.. 

( Η θερμοκρασία του μείγματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 45 βαθμούς καθώς το βούτυρο θα κάνει απογαλακτωματοποίηση και θα χωριστεί σε λίπος και νερό , μη έχοντας λοιπόν το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα.. ) 

Παίρνουμε ενα ταψάκι τετράγωνο στο οποίο τοποθετούμε λαδόκολλα στον πάτο του..και στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε αυτό. 

Τοποθετούμε μεμβράνη πάνω από την γκαναζ μας να εφαπτετε και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.. Έπειτα το βγάζουμε , το χαράζουμε περιμετρικά με ένα μαχαίρι για να ξεκολλήσει απο τα τοιχώματα του ταψιου και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα ξεφορμάροντας το.. 

Γεμίζουμε μια κανάτα με ζεστό νερό και κόβουμε με το μαχαίρι τετράγωνα τις τρούφες μας.. Φροντίζουμε να βουτάμε συχνά το μαχαίρι μας στο ζεστό νερό έτσι ώστε να κόβονται πιο ομοιόμορφα και καλύτερα.
Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.. 


Να περνάτε όμορφα..Θα ξανά επιστρέψω σύντομα..Καλή και δημιουργική συνέχεια σε οτι κάνετε. 


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

1 σχόλια:

Vita είπε...

Είναι σωστό το 125 γρ μαστίχα; Δεν πικρίζει;

Δημοσίευση σχολίου